Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Watertoren …

De watertoren in Meppel is gebouwd in 1883 en is ontworpen door architect H.P.N. Halbertsma. Hij staat aan het begin van de Steenwijkerstraatweg. De watertoren heeft een hoogte van 39,60 meter en heeft een waterreservoir van 230 m³.
De toren is gerenoveerd in 1955. In 2004 werd de toren voor 120.000 euro verkocht aan de gemeente Meppel, die er een informatiecentrum van wil maken. Momenteel is de enige informatie een bordje aan de buitenkant met de tekst: “Betreden op eigen risico. Vallend gesteente”. Betreden is niet mogelijk, daar de deur op slot zit en mocht je het toch lukken de helm ligt klaar …

klik op een foto voor een vergroting

6 Responses to “Watertoren …”

  1. natuurfreak

    Watertoren hebben me al heel mijn leven geboeid.Ze staan als bakens in het landschap en geen enkele lijkt op een andere .Als je ook al eens naar boven kan sta je verbaast over het uitzicht dat je daarboven hebt.Grandious.Op ameland ben ik eens in zo’n wachter naar boven geklauterd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: