Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Af en toe …

Af en toe moet je eens een andere workflow proberen. Ik maak mijn HDR-foto’s in Photomatix en normaal gebruik ik daarbij Tone Mapping. Door gesnuffel op het internet heb ik deze keer Exposure Fusion toegepast. Onderstaand het resultaat, uiteraard in beide gevallen dezelfde RAW opnamen gebruikt.

klik voor een vergroting op een foto

klik hier voor de oorsprong van deze foto’s

7 Responses to “Af en toe …”

  • Gerrit Stel

   Ja die vraag had ik verwacht ik vind die van exposure fusion het mooist en waarom -qua kleur en helderheid- de paaltjes komen er beter uit. Die van tone mapping vind ik net, als die onscherp is wat wazig …

   Beantwoorden
   • margrietspanjaard

    Die met tone mapping geeft voor mij wat meer pasteltint uitstraling, zachter en inderdaad die met exposure fusion helderder, krachtiger kleuren, waardoor die mijns snziens scherper lijkt. Persoonlijk vind ik bij dit soort foto’s pasteltinten mooier, maar gelukkig is dit een kwestie van persoonlijke smaak.

 1. Nancy

  Knap! Groot verschil, en ook al zijn beiden mooi, mijn voorkeur draagt ook de exposure weg…ook eens proberen, dus bedankt voor de tip 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: