Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Vliehors expres …

De Vliehors is een uitgestrekt natuurgebied op het Nederlandse Waddeneiland Vlieland. Het is een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer, dat voor een groot deel nu in gebruik is als militair oefenterrein van de koninklijke luchtmacht. Het enige in Nederland waar vliegers van de luchtmacht en NAVO-partners mogen oefenen met munitie en explosieve ladingen. De operationele benaming van de Vliehors is Cornfield Range.
De zandplaat is gelegen op de westelijke helft van het Waddeneiland, halverwege is een reddingshuisje te vinden. Dit is aangekleed en rondom ingericht met allerlei voorwerpen die gevonden zijn tijdens het strandjutten.
Vanuit het meest westelijke puntje van de Vliehors is duidelijk de Vuurtoren van Texel te zien. Tijdens onze vakantie (juni 2016) hebben wij met de ‘Vliehors Expres’ dit gedeelte van het eilenad verkend. Volgens de chauffeur was de operationele leiding van het schietterrein op de hoogte gebracht van ons bezoek, hij voegde daar fijntjes aan toe “meestal houden ze daar rekening mee”. Wij konden daar op reageren met “gelukkig hebben wij de foto’s nog”……

voor vergroting klik op een foto

info over de Vliehors expres klik hier

6 Responses to “Vliehors expres …”

 1. margrietspanjaard

  Schitterend Gerrit, wij zijn daar toen net voor gebleven en hebben daar het gebied tussen restaurant het Posthuis en de Vliehors verkend, heel mooi ook en daarna weer terug gelopen naar de oostpunt, waar we ‘s-ochtends ook vertrokken waren . Voor die dag hadden we toen de pap wel op, pffffffff

  Beantwoorden
  • Gerrit Stel

   Heel lang geleden ben ik hier ook geweest. Vanuit het dorp langs de waterlijn (Wad – Noordzee) gelopen, een wandeling van 8 uur. Ik kon toen de badgasten op het strand van Texel zien.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: