Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

WinterWende 2014…

De dag waarop de Zonnewende en de Winterwende plaatsvindt is de kortste dag van het jaar. Deze valt op het noordelijk halfrond elk jaar rond 22 december, maar niet steeds precies op deze datum. In 2005 bijvoorbeeld was het inderdaad op 22 december, maar meestal is het een of twee dagen eerder en een enkele keer op 23 december. Met kortste dag wordt niet de lengte van het etmaal bedoeld (want die blijft natuurlijk 24 uur), maar de tijd tussen zonsopgang en zonsondergang.
Op zaterdag 20 en zondag 21 december werd van 13.00 tot 17.00 uur de kerstsfeer in Groningen op het Damsterplein, in de Steentilstraat, de Oosterstraat en de Poelestraat verhoogd met een theatrale kerstwandeling (WinterWende). Deze wandeling is uitgevoerd door ruim honderd studenten van Noorderpoort Kunst en Multimedia en werd door de ondernemers van de straten gratis aangeboden aan het winkelend publiek!

Naast deze WinterWende was er ook ijspret op de Grote markt.

2 Responses to “WinterWende 2014…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: