Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Bevrijdingsbos …

Het Bevrijdingsbos is een bos aan de rand van de stad Groningen bij Noorddijk, tussen de wijk Lewenborg en het dorp Garmerwolde.
Het bos is in 1995 geplant bij de 50-jarige viering van de bevrijding van Nederland, als dankbetuiging en eerbetoon aan de Canadesebevrijders van Groningen in april 1945. Er staan 30.000 esdoorns, het blad van deze boom (in het Engels: maple leaf) is het nationale symbool van Canada.

In en naast het Bevrijdingsbos bevinden zich onder andere ook het zogenaamde ‘Plein van de Wereld’, een informatiebord, een gedenkbank en een gedenksteen met de namen van de Canadese legereenheden die indertijd de Duitsers verdreven.
Door het bos loopt een pad met grote stenen uit 10 verschillende landen, met de Tien rechten van het kind daarop. Het pad eindigt met een steen met het elfde recht: het recht van het kind om vrij en zonder angst buiten te kunnen spelen.

2 Responses to “Bevrijdingsbos …”

  1. Kinderrechtenpad … | Gerrit Stel fotografie

    […] Op 20 november 1989 werd het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen door de Verenigde Naties. In dit verdrag staan regels en afspraken om kinderen over de hele wereld te beschermen. Veel landen hebben deze regels ondertekend, Nederland ook. Ook al proberen veel landen zich aan de afspraken te houden, niet overal worden kinderen goed beschermd. Elk jaar is 20 november dan ook een dag om niet alleen te vieren dat het verdrag ‘jarig is’. Het is ook een dag om stil te staan bij kinderen die het minder goed hebben. Het betekent ook niet dat het altijd goed gaat met de rechten van de kinderen, maar wel dat er aan gewerkt wordt. Het is belangrijk dat kinderen beschermd worden. Eens per 5 jaar geven de landen aan hoe het staat met de kinderrechten in hun land. Als je de kinderrechten wilt zien, kun je naar het Bevrijdingsbos gaan.Daar kun je langs alle rechten wandelen want door het Bevrijdingsbos loopt het Kinderrechtenpad. Langs dit pad liggen stenen uit tien verschillende landen, waarop je de ‘Tien Rechten van het Kind’ kunt lezen. Bevrijdingsbos klik hier. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: