Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

“kale” Kunst …

Eeuwenlang werden steden gemarkeerd door vestingwerken en door de stadsmuur met daarin rijk versierde poorten. Deze gaven toegang tot het leven binnen de stad en openden zich naar het omliggende land. In de 19de eeuw werden deze muren en poorten afgebroken. De stadsfeesten ‘Groningen 950’ in 1990 waren aanleiding voor het aanbrengen van nieuwe markeringen.

Nederland Groningen 5 mei 2014

Nederland Groningen 5 mei 2014

William Forsythe  kreeg de opdracht voor een markering bij Kardinge, na enkele abstracte voorstudies kreeg hij het idee voor een meer dan 400 meter lange gracht waarin 27 pijlers staan. Deze trekken met een metalen arm de in een rij op de oever geplante bomen tijdens hun groei krom. Deze mechanische wijze van vervormen werd vroeger ook door Groningse scheepsbouwers toegepast om houten spanten de juiste kromming te geven. De gracht wordt begeleid door een golvende, in de hoogte variërende wal die door begroeiing overdekt is. Een teken waarin de mens ingrijpt in de natuur, zoals eeuwen lang is gedaan om te kunnen overleven. Natuurlijk vragen deze bomen onderhoud vandaar deze gesnoeide variant en mij inspireerde om het de titel “kale” kunst te geven.

One Response to ““kale” Kunst …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: