Gerrit Stel fotografie

"Schrijven met licht ……."

CiBoGa …

Met het zoeken naar een oefenplek voor de binnenkort te houden “Praktijkcursus Fotografie” kwam ik op het zogenaamde CiBoGa-terrein terecht.
Het Circusterrein kan ik mij als kind goed herinneren. Circus in de stad, even naar de wilde dieren kijken.
Het Bodenterrein was voor mij in de vijftiger jaren het aankomst- en vertrekpunt Amsterdam – Groningen v.v. Midden in de nacht stapte ik in bij een chauffeur van Rederij van Swieten, mijn ouders gaven hem 2 gulden en daar ging ik van de Prins Hendrikkade naar het bodenterrein in Groningen. Om 5 uur ’s ochtends belde ik aan bij mijn oma in de Tuinbouwstraat en had een prachtige vakantie.
Het Gasterrein met zijn Gaswacht en andere gebouwen om de gasdruk constant houden is misschien wel de basis geweest om te gaan werken bij Loosco een technische gasfabrikant en de Gasunie in- en verkoper en transporteur van het aardgas.

Een kleine foto impressie van het Ciboga terrein (klik op een foto voor een vergroting)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Response to “CiBoGa …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: