Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Kijkje in de keuken …

van Trey Ratcliff, in mijn ogen de goeroe van de High Dynamic Range (HDR)-fotografie, het HDR duidt op beelden met een hoog dynamisch bereik waarvan zowel zeer donkere delen als zeer heldere delen goed worden weergegeven). Een door velen verguisde methode omdat er snel over de top wordt gaan.
Ik heb Trey zijn video-cursus aangeschaft en ben gekomen tot de derde les.
Het tot nu toe geleerde heb ik in zo’n betonnen opbergruimte voor auto’s uitgeprobeerd, bepaald geen goed onderwerp voor HDR, maar ja ik had even niets anders. Naar mijn idee is het interieur van  een kerk meer geschikt, hier vind je een grote dynamiek in de belichting en daardoor zeer geschikt voor HDR. Het “stapelen” van de foto’s tot een “straatje” van 5 foto’s met een verschil van één stop belichting heb ik nu aardig onder de knie, nu de rest nog ….

Klik op een foto voor vergroting

 

 

5 Responses to “Kijkje in de keuken …”

  • Gerrit Stel

   Dank je wel Edward en Jan,.
   Het was een heel gepuzzel om een stapeltje te maken van 5 foto’s. Ik kon alleen maar -2 ; 0 ; +2 tenminste dat dacht ik, echter Trey wees mij op een trucje om een bracketing te krijgen van -2 ; -1 ; 0 ; +1 ; +2 exposure

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: