Op Roakeldais 2013 …

Op Roakeldais is een internationaal folkloristisch dansfestival dat elk jaar in het Groningse Warffum wordt gehouden.

De naam van het festival, dat voor het eerst in 1966 werd gehouden, betekent in het Gronings ‘Op goed geluk’. Het woord is afgeleid van het Latijnse Miraculum Dei hetgeen zoveel betekent als een ‘Een wonder Gods’.

Elk jaar in de laatste week van juni begint het festival waarbij folkloristische dansgroepen uit de hele wereld optreden. De buitenlandse dansgasten worden in de omgeving ondergebracht in gastgezinnen. De zaterdag vormt het hoogtepunt van de week. ’s Middags vindt dan een optocht met alle dansgroepen door het dorp plaats, waarna ’s avonds een groot dansspektakel op het programma staat. Het festival vindt plaats in de grote sporthal (Op Roakeldaishal) die naast de voorziening als sporthal gebouwd is als grote zaal voor de dansoptredens. Zie mijn foto impressie van de Parade door de straten van Warffum op 29 juni 2013 en beleef met mij hoe “Warffum de wereld ontmoet”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.