Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Dag van de Architectuur 2013 …

Tijdense de Dag van de Archtectuur, op 22 juni 2013 de Ypke Gietema-tour gefietst. Het ging mij nu niet echt om de architectuur, maar meer om het maken van foto’s. Dus de groothoek op mijn camera en onder een dreigende hemel gefietst naar de Stadsschouwburg waar de Tour startte.

In maart 2013 overleed Ypke Gietema, oud-wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Groningen. Architectuurhistoricus Jaap Ekhart keek met ons ,circa 10 mensen, terug op zijn indrukwekkende bijdrage aan de stad, fietst langs markante en memorabele plekken, vertelt over Gietema’s inspiratiebronnen en hoe die in Groningen terug te vinden zijn.

In 1992 ontving Ypke Gietema de prestigieuze Rotterdam-Maaskantprijs. De jury schreef: “Deze prijs bekroont geen oevre, maar een intentie, het in gang zetten van de idee wat een stad is en moet, wat stedelijkheid is, wat de kwaliteit van een stad is, en vooral één speciale stad met een eigen identiteit: Groningen”.

Daar ik tijdens de Toer meestal met het toestel bezig was is mij veel ontgaan wat Jaap Ekhart vertelde. Maar nu ik de foto’s onder ogen krijg, zie ik  de speelse open lijnen van Ypke Gietema tegen de recht aan recht toe werkelijkheid van zijn opvolger Max van de Berg.

2 Responses to “Dag van de Architectuur 2013 …”

 1. Jan Drenth

  Het valt inderdaad op, zoals je zelf al zegt speelse lijnen maar alles rechtlijnig, prachtig!
  Ook goed op de plaat vast gelegd, Gerrit.
  Groet, Jan.

  Beantwoorden
 2. Jan Drenth

  Zoals je al zegt Gerrit, speels architectuur met strakke lijnen. Je hebt het goed vast op de plaat gezet!

  Groet, Jan.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: