Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

Tichelwerk Rusthoven …

Met Jan Drenth een bezoek gebracht aan “Tichelwerk Rusthoven” , de steenfabriek van Appingedam. Naast het landgoed Ekenstein liggen de restanten van de steenoven. De oven is een zogenaamde ringoven met in het midden de schoorsteen, hier werden de stenen gebakken en daarna naar de droogschuur gebracht. Op het moment dat wij het ruige terrein met de steenfabriek betraden werden wij op een zeer vriendelijke wijze ontvangen door een lid van een leef/woongemeenschap (van circa 10 mensen) die daar hun domicilie hebben gekozen. Verstoken van aansluitingen als gas, riolering en water leven deze mensen hun leven en geven daar op vrijwillige basis hun eigen invulling aan. Na de rondleiding hebben wij foto’s gemaakt en ontdekten prachtige stukjes historie, zoals bijvoorbeeld het door het personeel aangeboden tegeltableau met daarop de volgende gegevens/namen:
TICHELWERK “RUSTHOVEN”
familie schilden en jaartallen:
1804 Sissingh 1836 Uilkens 1924 Van de Veen 1954

One Response to “Tichelwerk Rusthoven …”

  1. Jan Drenth

    Het was een prachtige middag om te fotograferen! En zeker met zo’n mooi monumentaal fabriek helemaal verstopt in de struiken en bomen. En Gerrit jij hebt geweldige plaatjes gemaakt van al dat vergane glorie. Een mooie foto dag om op terug te kijken, weet jij al een object voor de volgende keer?

    Groeten, Jan Drenth.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: