Gerrit Stel fotografie

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west. Of 't wer altied wel weer licht

landgoed Ekenstein …

Rijdende richting Delfzijl heb ik vaak het bordje Ekenstein gezien. Afgelopen zondag 5 augustus 2012 maar eens gaan kijken wat er achter het bordje schuil gaat. Een prachtig landgoed met een landhuis genaamd Ekenstein. In het landhuis is nu een hotel gevestigd met een terras die uitkijkt over een vijver en het landgoed. De vaste “bewoners” zijn een zittende versteende vrouw en de “terrasheer” in de vorm van een pauw -die met een air van hier ben ik de baas rond paradeerde-. Zijn indrukwekkende snavel en kleurrijk verenpak liet hij welwillend digitaal vastleggen. Op de weg naar de kinderboerderij en het vogelparadijs kwam ik in een verscholen hoekje, wat opslag van afgedankte spullen tegen. Natuurlijk zag mijn camera de oude opgeslagen stoel die zich uitstekend leende om hem een HDR uiterlijk te geven. Een rondje in alle rust gewandeld, onder begeleiding van  het vrolijke gekwetter van de vogels. Bij het Damsterdiep weer aangekomen, kijk je het water af en zie je in de verte een schoorsteen van een oude steenfabriek, de tijd stond even stil. Goed een eindje verder, op de Alberdaweg was een andere borg te zien namelijk Rusthoven met een prachtige oprijlaan. Ekenstein, Rusthoven en de Steenfabriek zijn ontstaan in de 17e en 18e eeuw en dat mogen wij nog steeds aanschouwen. Met een voldaan gevoel ging ik langs het Damsterdiep terug naar huis om de gemaakte foto’s te bewerken en ze in een galerie op mijn site te zetten.

One Response to “landgoed Ekenstein …”

  1. Jan Drenth fotografie

    Hoi Gerrit,

    Niet alleen je foto’s zien er goed uit het verhaal is ook adembenemend!

    Groet, Jan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: