Speelplaats of …

Maak van het Suikerfabriekterrein de leukste plek van het Noorden!
Sinds 2008 is de bekende weeïge geur van de Suikerfabriek verleden tijd. Misschien snuift u in het najaar een zweem van de lucht nog wel eens op, maar die komt dan van de suikerfabriek van Hoogkerk. De fabriek in Groningen is gesloten. In augustus 2011 werd de gemeente Groningen de nieuwe eigenaar van het terrein.
Maar wat gaan we doen met dit uitgestrekte terrein van wel 125 hectare groot? Voorlopig hebben we genoeg plekken in de stad voor wonen en werken. Dus voor huizen en kantoren is de grond de komende 15 à 20 jaar niet nodig.
Voor een tijdelijk invulling denkt Groningen aan de Floriade 2022:

Groningen is één van de vier kandidaten die een bidbook mogen maken voor het organiseren van  de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2022. Dat heeft de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) bekendgemaakt. Naast Groningen gaan ook de gemeente Almere, de regio Boskoop en de stad Amsterdam door in de selectieprocedure.
Groningen heeft voorgesteld om de Floriade 2022 te houden op het Suikerunieterrein. De selectiecommissie van de NTR ziet de ligging van dit terrein in de stad als een pluspunt. Ook het draagvlak van ondernemers en de ideeën van cross-over naar andere sectoren hebben de NTR ervan overtuigd dat er in Groningen voldoende mogelijkheden zijn om een vernieuwd concept voor de Floriade neer te zetten. Mogelijk zal bijgaande foto worden gebruikt in het bidboek -spannend-.
Voor een definitieve invulling heeft de Gemeente Groningen een prijsvraag uitgeschreven:
‘De Campagne’, de prijsvraag voor de Suikerfabriek!
Op 9 september 2011 is de prijsvraag De Campagne van start gegaan met de oproep ‘We doen een beroep op uw vindingrijkheid en creativiteit! Experimenteer bijvoorbeeld met nieuwe evenementen, met nieuwe vormen van bedrijvigheid en energie of verzin mogelijkheden voor huisvesting voor jongeren.’
Het Suikerfabriekterrein is van 10 september t/m 13 november 2011 opengesteld geweest voor iedereen, zodat het terrein verkend kon worden. Op 30 november 2011 was de sluiting van de prijsvraag en ging een onafhankelijke jury aan de slag.
Op één van deze dagen ben ik gaan kijken op het terrein met het digitale apparaat in de aanslag zie de galerie ……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.